Catrijn Epessingel 18
8701 VC Bolsward
T: 06 - 48505727
20.11.07 19:10 Age: 13 yrs

Extensie tt_news – beknopte handleiding voor beginners

 

Korte uitleg om zo snel mogelijk een basisversie van de extensie tt_news werkend te krijgen. Opbouwend hierop kan de extensie met behulp van de originele documentatie naar eigen wens worden aangepast.

Stap 1/7 - statische sjabloon invoegen

Dit is de belangrijkste stap die vaak wordt vergeten. Om tt_news werkend te krijgen moet een verzameling TypoScript code ‘gekoppeld’ worden. Deze code zit in een statische sjabloon.

 

Kies de pagina waar de hoofdsjabloon zit (vaak de hompage of root). Click in het menu op sjabloon. Click dan op Click here to edit whole template record. Voeg in het vak Include static (from extensions) (zie afbeelding) de statische sjabloon CCS-based tmpl (tt_news) en default CSS-styles (tt_news) toe.

 

<---newpage--->

Stap 2/7 – nieuws categorieën aanmaken

Maak een sys-map met de naam categorieen en kies nieuw. Click dan op Nieuwscategorie en maak een aantal categorieën aan, bijvoorbeeld algemeen en typo3.

 

<---newpage--->

Stap 3/7 – aanmaken nodige pagina’s

De volgende stap is het aanmaken van 2 nieuwe pagina’s waarop later het nieuws plugin wordt geplaatst. Het gaat om de pagina's nieuws en nieuwsdetail.
De pagina nieuws kan op elke gewenste plek in de boomstructuur worden aangemaakt. De pagina nieuwsdetail moet en onderpagina van de pagina nieuws zijn.
Later zal blijken dat de pagina nieuws in het menu zal verschijnen met een korte versie van alle nieuwsberichten. De pagina nieuwsdetail zal niet in het menu verschijnen maar is bedoeld om een volledig nieuwsbericht te tonen.


©INTERNETPROJECTBUREAU 2020