Catrijn Epessingel 18
8701 VC Bolsward
T: 06 - 48505727
20.11.07 19:10 Age: 14 yrs

Extensie tt_news – beknopte handleiding voor beginners

 

Korte uitleg om zo snel mogelijk een basisversie van de extensie tt_news werkend te krijgen. Opbouwend hierop kan de extensie met behulp van de originele documentatie naar eigen wens worden aangepast.

Stap 1/7 - statische sjabloon invoegen

Dit is de belangrijkste stap die vaak wordt vergeten. Om tt_news werkend te krijgen moet een verzameling TypoScript code ‘gekoppeld’ worden. Deze code zit in een statische sjabloon.

 

Kies de pagina waar de hoofdsjabloon zit (vaak de hompage of root). Click in het menu op sjabloon. Click dan op Click here to edit whole template record. Voeg in het vak Include static (from extensions) (zie afbeelding) de statische sjabloon CCS-based tmpl (tt_news) en default CSS-styles (tt_news) toe.

 

<---newpage--->

Stap 2/7 – nieuws categorieën aanmaken

Maak een sys-map met de naam categorieen en kies nieuw. Click dan op Nieuwscategorie en maak een aantal categorieën aan, bijvoorbeeld algemeen en typo3.

 

<---newpage--->

Stap 3/7 – aanmaken nodige pagina’s

De volgende stap is het aanmaken van 2 nieuwe pagina’s waarop later het nieuws plugin wordt geplaatst. Het gaat om de pagina's nieuws en nieuwsdetail.
De pagina nieuws kan op elke gewenste plek in de boomstructuur worden aangemaakt. De pagina nieuwsdetail moet en onderpagina van de pagina nieuws zijn.
Later zal blijken dat de pagina nieuws in het menu zal verschijnen met een korte versie van alle nieuwsberichten. De pagina nieuwsdetail zal niet in het menu verschijnen maar is bedoeld om een volledig nieuwsbericht te tonen.

Verder moet nog een nieuwe sys-map nieuws worden aangemaakt waarin de nieuwsberichten worden opgeslagen.


<---newpage--->

Stap 4/7 – instellingen

Nu moet aan de sys-map nieuws worden medegedeeld waar vandaan de nieuwscategorieën komen. Click op de sys-map nieuws, click op pagina eigenschappen en vul het formulier zoals in de afbeelding in.
Als het goed is zal het icoon van de sys-map nieuws veranderen.<---newpage--->

Stap 5/7 – list view configureren

Het nieuws-plugin kan nu worden ingevoegd op de pagina nieuws die in stap 3 was aangemaakt.
Kies pagina nieuws en click nieuwe inhoud, kies in de wizzard plugins-nieuws.
Het formulier zoals in de afbeelding verschijnt en moet zoals in de afbeelding worden ingevuld. Let op! het Startpunt is de sys-map nieuws en niet de pagina nieuws.In de list view genereert Typo3 een korte samenvatting van het nieuwsbericht en een link [meer] om het hele nieuwsbericht te kunnen lezen. De link [meer] verwijst dus naar de pagina nieuwsdetail in single view modus. Dit moet worden ingesteld op het tabblad overig zoals getoond in de afbeelding.<---newpage--->

Stap 6/7 – single view configureren

Nu wordt het nieuws plugin opnieuw ingevoegd (zoals beschreven in stap 5). Maar nu op de pagina nieuwsdetail. Op deze pagina zal het hele nieuwsbericht worden getoond.
Vul het formulier in zoals in de afbeelding en let er weer op dat het startpunt de sys-map nieuws is.<---newpage--->

Stap 7/7 – nieuwsbericht schrijven

De basisinstelling van tt_news is afgerond. Om een nieuwsbericht te kunnen zien moet deze natuurlijk nog worden geschreven.
Kies sys-map nieuws, click nieuw. Kies in de wizzard nieuws (zie afbeelding) en schrijf een nieuwsbericht.Om de instellingen uit te breiden of aan een persoonlijk situatie aan te passen verwijzen wij naar de Opent externe link in nieuw vensterofficiële documentatie van het nieuws plugin.

###COMMENTS###

Hulp nodig bij u Typo3 project?

Typo3 specialist IPBU
€ 59 per uur
Bel: 020-6936512

©INTERNETPROJECTBUREAU 2021